Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in jouw gemeente, jouw wijk, en ja, zelfs jouw straat.

Want hier begint de vooruitgang. Hier bouwen we samen aan een bruisende buurt waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het betaalbaar wonen, met aangename straten en verfrissend groen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.

Gezondheid

Raad van Europa

In de Raad van Europa, zetel ik in de commissie Sociale Zaken, de commissie Migratie en de Rules-commissie. Van de Rules-commissie ben ik momenteel voorzitter. Op dit moment werk ik aan rapporten rond donoranonimiteit, de toestand van de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden, en de herziening van het reglement van de Parlementaire Assemblee.

Ik was verantwoordelijk voor deze rapporten : Children's rights related to surrogacy (september 2016) Genetically engineered human beings (april 2017) Integration, empowerment and protection of migrant children through compulsory education (januari 2018) Modification of the Assembly's Rules of Procedure: the impact of the budgetary crisis on the list of working languages of...

Lees Meer ›

Klimaat

Over de opwarming van de aarde en de gevolgen voor de biodiversiteit. Over energiebeleid en wat Europa kan doen. Over fijn stof en voedsel, en over energie en chemische stoffen. Over de impact op onze gezondheid en die van onze kinderen.

Ik wil er ten volle voor gaan om het Groen klimaat programma te realiseren. De visie van Groen is vooruitstrevend, de standpunten ambitieus, maar ik ben er 100% van overtuigd dat dit de enige weg vooruit is die geen beslag legt op onze toekomst, en vooral die van onze kinderen en kleinkinderen. Lees hieronder de visie en standpunten van Groen. Groen wil een...

Lees Meer ›

Europa

Over een Europa van de burgers. Over een sociale en democratische Europese Unie. Over transparante instellingen. Over solidariteit en daadkracht, zowel binnen als buiten de grenzen van de EU.

Het grote doel van mijn politieke campagne bestaat er in om genoeg mensen van mijn ambitie en doelstellingen te overtuigen, zodat ik een zitje in het Europees Parlement kan verzilveren. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ga er 100 % voor omdat ik er van overtuigd ben dat ik...

Lees Meer ›