05 jul 2020

Interview De Zondag: “De Vlaamse regering is bang. Als die houding niet verandert, dan zal Vlaanderen binnen tien jaar irrelevant zijn.”

Wil Europa zwarte piet afschaffen? Waar is Charles Michel naartoe? Wat met de Green Deal en de puinhoop na corona? Wij stellen de vragen, de antwoorden komen van Petra De Sutter, Europees boegbeeld van Groen. De Oost-Vlaamse gynaecologe richt haar blik ook op de federale formatie, waar haar partij weer naast de boot lijkt te vallen.


Een donderdag op het Luxemburgplein, in de schaduw van het Europees Parlement. In niet-coronatijden bruist het hier van het volk, vooral ambtenaren en parlementaire medewerkers die verbroederen. Vandaag, in coronatijden, niets van dat. Het plein ademt een desolate sfeer uit. We drinken een koffie in een bar op de hoek. Exact één jaar geleden legde Petra De Sutter de eed af in het Europees halfrond. Of dat intussen haar biotoop is geworden? “Zeker. Ik ben een dossiervreter. In het Europees parlement kan ik wezenlijk werk verrichten. Dat was véél minder zo in de Senaat.”

...

 

Lees hier de rest van het interview op de website van De Zondag.