26 mrt 2019

Na Petra De Sutter ook haar vrouw Claire Vanhoutte op lijst Groen

Dit artikel verscheen in Het Laatste Nieuws/Vlaamse Ardennen op 26 maart.

Claire Vanhoutte net als echtgenote Petra De Sutter op lijst Groen

Na Groen-gemeenteraadslid Petra De Sutter staat ook haar vrouw Claire Vanhoutte uit Horebeke bij de volgende verkiezingen op de lijst voor Groen. Vanhoutte is de voorzitter van de partij in Horebeke en zal op de twaalfde plaats staan op de Vlaamse lijst. "Ik ben fier dat ik de Vlaamse Groen-lijst mag ondersteunen", reageert Vanhoutte. "Ik zal enthousiast campagne voeren voor al onze kandidaten en uiteraard ook voor Petra." De domeinen waarin Vanhoutte het meeste verschil wil maken, zijn welzijn en zorg. "Als deskundige in de palliatieve thuiszorg zijn dat mijn belangrijkste thema's. Ook dierenwelzijn ligt mij nauw aan het hart. Ik hoop ook mijn steentje te kunnen bijdragen tot het aanpakken van de grote uitdagingen van vandaag zoals de aanpak van de klimaatverandering met behoud van onze welvaart en ons welzijn."

Europese lijst

Petra De Sutter trekt op 26 mei de Europese lijst voor Groen. "Het zal erg druk worden, maar ik ben fier dat Claire nu ook naar voor treedt en er helemaal voor gaat. Ze is al lang de sterke vrouw die mij heeft gebracht waar ik nu sta. Het is tijd dat ze haar eigen ambities waarmaakt", vertelt De Sutter. (LDO)

Copyright © 2019 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden

PERSBERICHT

In sommige gezinnen lijkt politiek wel besmettelijk te zijn. Zo ook ten huize De Sutter-Vanhoutte in Horebeke. Na Petra De Sutter (55) treedt nu ook haar echtgenote Claire Vanhoutte (49) in haar voetsporen, en staat op een lijst van Groen bij de komende verkiezingen. Petra trekt de Europese lijst, Claire staat 12de op de Vlaamse lijst.

Claire Vanhoutte: “Ik ben voorzitter van onze lokale afdeling en van de regio Z.O.-Vlaanderen en ben fier nu ook de Vlaamse Groen-lijst te kunnen ondersteunen. Ik zal enthousiast campagne voeren voor al onze kandidaten, en uiteraard ook voor Petra...”. Claire is al lang een gemotiveerde en geëngageerde kracht voor Groen, sinds ze samen met Petra in 2014 campagne hielp voeren voor Europa, maar heeft de microbe pas echt te pakken gekregen toen ze de lijst duwde bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen. Ze is vast van plan om van zich te laten horen in Oost-Vlaanderen in de komende negen weken.

“Als deskundige in de palliatieve thuiszorg zijn welzijn en zorg mijn belangrijkste thema’s. Ook dierenwelzijn ligt mij erg nauw aan het hart. Ik hoop de kiezers te kunnen overtuigen dat Groen een partij is die zich inzet voor het welzijn van mens en dier, en mijn steentje te kunnen bijdragen tot het aanpakken van de grote uitdagingen van vandaag, het aanpakken van de klimaatverandering met behoud van onze welvaart en ons welzijn.”, zo voegt ze toe.

Petra De Sutter : “Het zal erg druk worden, maar ik ben fier dat Claire nu ook vanop de achtergrond naar voor treedt en er helemaal voor gaat. Ze is al lang de sterke vrouw die mij heeft gebracht waar ik nu sta, het is nu tijd dat ze haar eigen ambities waarmaakt.” Petra De Sutter en Claire Vanhoutte zien het beiden heel erg zitten en hopen op een goed resultaat. Binnenkort heb je kans hen in de Oost-Vlaamse dorpen en gemeenten samen op pad te zien.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.