Stop de brandzucht van Bolsonaro. Teken de petitie en red het Amazonewoud

Het Amazonewoud staat al wekenlang in brand. Elke minuut verdwijnt er meer dan een voetbalveld aan kostbaar woud. Braziliaans president Bolsonaro knijpt een oogje dicht en Europa kijkt weg. Nochtans heeft de Europese Unie met de onderhandelingen over het Mercosur-handelsakkoord een krachtig instrument in handen om de ontbossing te stoppen en mens en natuur te beschermen. Teken de petitie en roep de brandzucht van Bolsonaro een halt toe!

  • Bescherm het Amazonewoud. De brandstichters zijn vaak landbouwbedrijven die extra grond willen voor massaveeteelt. Bolsonaro laat hen begaan om de economie op te pompen. Een handelsakkoord kan er alleen komen als de ontbossing in Brazilië een halt wordt toegeroepen.
  • Bescherm de Brazilianen. Bolsonaro doet niks om de inheemse bevolking te beschermen tegen de vlammenzee en schendt mensenrechten aan de lopende band. Ook de lokale boeren worden niet beter van de deal: het zijn vooral grote bedrijven en Bolsonaro die profiteren. Een handelsakkoord kan er alleen komen als Brazilië stopt met mensenrechten te schenden en haar volk beschermt.
  • Bescherm onze boeren. Ook mensen bij ons hebben weinig te winnen bij de Mercosur-deal in haar huidige vorm. Zuid-Amerikaanse landen zouden meer vlees en soja onbelast en zonder duurzaamheidsvoorwaarden kunnen exporteren naar de EU. Zo dreigen onze boeren kopje onder te gaan. Een handelsakkoord kan er alleen komen als de Zuid-Amerikaanse export onderworpen wordt aan dezelfde voorwaarden als onze producenten.
493 ondertekenaars, we zetten door!
49%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.